vineri, 1 martie 2019

"kaizer" neafumat

 O bucată de cap de piept de porc cu os sau fără,  zeamă de varză, cimbru, boia de ardei dulce, sare, putin piper, boabe de piper, boabe de muștar, 5-6 căței de usturoi. Bucata de cap de piept de porc o porționăm la dimensiunea dorită. În zeama de varză punem câteva boabe de muștar, boabe de piper, 2-3 căței de usturoi zdrobit și o linguriță de boia. În această zeamă am pus bucățile de cap de piept de porc, am acoperit vasul și l-am lăsat pe balcon de azi pe mâine. A doua zi l-am pus la fiert așa cu tot cu zeama în care a stat. Am fiert până cănd furculița a intrat ușor în carne. Am scos bucățile din zeamă și le-am lăsat să se răcească de tot. Într-un castronaș am pus boia, cimbru, sare (dacă voi considerați ca mai trebuie) și 3-4 căței de usturoi pisați. Fiecare bucată o frecăm bine pe toate părțile cu acest amestec. Apoi ungem cu puțin ulei o tavă potrivită și punem bucățile în ea, apoi introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și ținem 15 minute. Scoatem și lăsăm la rece. Se păstrează in frigider, iar dacă aveți o cantitate mai mare se poate ține în congelator. ( Zeama de varza n-am avut,folosit 2 ,5 litri de bere + sare +sirop de rodie+condimentele mentionate )
A iesit deosebita. Data viitoare fac si cu zeama de varza.








Reteta culeasa de pe grup LA LENA .Blogul ei e printre primele urmarite cu multi ani in urma .
https://www.lalena.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu