duminică, 23 septembrie 2018

Pui "pe sticla" in tava dedicata

Un pui mare.Curatat si spalat. Se condimenteaza astfel : sare,piper ,boia dulce naturala de la Vio si cimbru uscat de Dna Mama mea. La baza vasului se pun legume diverse ,cu un strop de apa /supa/bere/ vin. Se asaza puiul in suport.La cuptor la foc mic-mediu  11/2 ora -maxim 2 ore daca puiul este mare.(cca 160-180 grade ).
Legumele se fac in sosul de la pui, aromele se combina ,aburul fragezeste puiul si iese ceva bunbun si de regim.
Cand este Bogdan acasa la baza pun ardei ,vinete ,dovlecei ,ceapa si rosii . Acum am facut doar cu ceapa ardei si rosii .Legumele obtinute se folosesc ca si sos / saramura la carne.Nu ,nu este ars. Condimentele sunt bine rumenite si protejeaza pielea si o fac gustoaasa si crocanta. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu