joi, 18 aprilie 2019
miercuri, 10 aprilie 2019
briose cu cascaval
Simplu . Se amesteca intr-un vas : 8 oua+ 800 gr cascaval+ 800 grame salam /cabanos/sunca presata + 8 linguri mari de smantana+ 8 linguri mari de iaurt + 8 linguri cu varf cu faina+ 1 plic praf copt + 150 grame masline felii nesarate. Nu se adauga sare. Am pus piper macinat proaspat . Se poate coace in tavi ca pe o tarta , care se taie patratele sau se fac briose. Am folosit si tava primita de ziua mea de la Bogdan:).
duminică, 7 aprilie 2019
pizza de casa
aluat + diverse.
Aluat : 500g faina 300ml apa calduta 1plic drojdie un praf sare 5linguri ulei de masline
Aluat : 500g faina 300ml apa calduta 1plic drojdie un praf sare 5linguri ulei de masline
miercuri, 3 aprilie 2019
BRIOSE DE POST
Amestecam intr-un vas : 1 cana si 1/2 de apa+1cana si 1/2 de ulei +1 cana zahar+6 linguri cacao+9 linguri mari de gem +2cani si 1/2 faina+praf de copt+arome+1mana nuci. In forma de briose, coapte la foc mic, cam 20-25 minute . Se probeaza cu scobitoarea. Se orneaza dupa preferinte . (in imagini sunt multe, am facut 2 portii ).
vineri, 29 martie 2019
sâmbătă, 23 martie 2019
20 idei oua umplute
https://www.kiloretete.ro/aperitive/oua-umplute-in-20-de-moduri-20-de-umpluturi-pentru-un-aperitiv-savuros?fbclid=IwAR3uaaV2PFb1NdaV4XKBsqJD6Msa8-h5hE1qOyLFzwwikA4RMstPOdjb_gQ
flori, fete,cafele si baieti, prajituri si 4 retete :)
Tarta 6 pahare cu visine si servita cu sirop de visine
tarta de post cu glazura de gem-crema de macese
tort de ciocolata cu gem de caise si glazura de cacao
1). Glazura de post este ideala pentru ornarea prajiturilor pe care le prepari in aceasta perioada.
Ingrediente
- 6 linguri de zahar pudra
- 3 linguri de cacao
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de apa
- mirodenii sau esenta
Cum se prepara o glazura de post
1. Amesteca bine intr-un castron zaharul cu cacaoa, pana se omogenizeaza ingredientele.
2. Adauga mixul de cacao intr-o oala cu cele 6 linguri de apa si fierbe-l la foc mic. Este gata abia atunci cand seamana la consistenta cu o smantana.
3. Pune in vas uleiul si mirodeniile (sau alege o esenta preferata). Ai grija sa amesteci tot timpul in compozitie, ca sa nu se formeze cocoloase.
4. La sfarsit indeparteaza vasul de pe aragaz si lasa crema deoparte timp de cateva minute, ca sa se raceasca.
5. Intinde glazura de post pe prajitura preferata atunci cand nu mai este calda. Altfel vei risca sa se topeasca glazura.
Vei obtine o glazura tocmai buna pentru ornarea prajiturilor, a torturilor sau a checurilor pe care le prepari in aceasta perioada.
2). Prajitura/ tarta 6 pahare https://privatechefcarmendamaschin.blogspot.com/2017/02/prajitura-6-pahare-teo-kitchen.html , cu visine si servita cu sirop de visine
3). Tarta de post : 1 cana si 1/2 de apa+1cana si 1/2 de ulei +1 cana zahar+6 linguri cacao+9linguri mari de gem +2cani si 1/2 faina=praf de copt+arome+1mana nuci. In tava de tarta , la foc mic ,spre o ora. Deasupra sau glazura de post,sau gemcrema de macese sau alt gem f fin si un pic acrut.
4). Tort de ciocolata NIKO :
- 200 gr.ciocolata de menaj
- 200 gr. faina
- 75 gr.cacao
- 200 gr. zahar
- 6 oua
- 200 gr. unt
- 50 ml lapte (!!! Se poate amesteca / inlocui cu bere, e super fain, daca pun doar bere merge mai mult de 50 ml)
- un plic de praf de copt.
Cum fac ?
topesc ciocolata ;
amestec bine untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine o crema si adaug unul cate unul ouale ,mixez incontinuu
adaug ciocolata topita
adaug faina si cacao cernute + praful de copt+ un praf de sare
pun laptele cate putin ,!!! aici merge Berea sau lapte cu bere
pun compozitia in tava de 22 – 24 cm si coc la 180 grade , 45 - 50 min
Taiat cand s-a racit,pus gem de caise sau zmeura si o glazura.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)