Tarta 6 pahare cu visine si servita cu sirop de visine
tarta de post cu glazura de gem-crema de macese
tort de ciocolata cu gem de caise si glazura de cacao
1). Glazura de post este ideala pentru ornarea prajiturilor pe care le prepari in aceasta perioada.
Ingrediente
- 6 linguri de zahar pudra
- 3 linguri de cacao
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de apa
- mirodenii sau esenta
Cum se prepara o glazura de post
1. Amesteca bine intr-un castron zaharul cu cacaoa, pana se omogenizeaza ingredientele.
2. Adauga mixul de cacao intr-o oala cu cele 6 linguri de apa si fierbe-l la foc mic. Este gata abia atunci cand seamana la consistenta cu o smantana.
3. Pune in vas uleiul si mirodeniile (sau alege o esenta preferata). Ai grija sa amesteci tot timpul in compozitie, ca sa nu se formeze cocoloase.
4. La sfarsit indeparteaza vasul de pe aragaz si lasa crema deoparte timp de cateva minute, ca sa se raceasca.
5. Intinde glazura de post pe prajitura preferata atunci cand nu mai este calda. Altfel vei risca sa se topeasca glazura.
Vei obtine o glazura tocmai buna pentru ornarea prajiturilor, a torturilor sau a checurilor pe care le prepari in aceasta perioada.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu