duminică, 9 decembrie 2018

Un bufet suedez de post

Trigoane cu ardei copt ,hribi si varza . Tarta cu praz, masline si brocolli. Tarta din opintici (ghebe ) si placinta cu cartofi + 3 prajituri de post si salam biscuiti .
Cam asa :
1).Pt trigoane : foi de placinta. Se taie foile in 4 fasii ,se pune umplutura si se formeaza trigoanele. Se ung cu periuta cu ulei si deasupra seminte sau condimente. Am pus :susan ,mac, cimbru.
Umpluturile le am facut asa :
- ardei copt taiat fasii subtiri cu cutitul in care am adaugat : usturoi dat pe razatoare ,ulei masline ,sare si piper
- varza taiata fideluta calita cu un pic de sos rosii si piper
- hribii i am preparat simplu : ceapa un pic trasa in ulei ,hribii taiati la cutit (au fost fierti inainte de congelare ) ,usturoi si un strop de sos rosii.
2 ).Tarta din opintici : Opinticii / ghebe au fost conservati la sare. In congelator se intaresc cumva. Am desarat in multe ape opinticii . Apoi i am.dat prin masina de carne (nu robot pt ca da o alta textura ) impreuna cu 2 cartofi fierti in coaja ,usturoi ,piper si careva linguri faina. Se pot face chiftele prajite (mmm,bun bun) dar,  am vrut sa evit miros si ulei mult. Pus in tava pe foaie unsa cu ulei masline.Deasupra una tot cu ulei masline. Copt si taiat cand e rece. Abia rece e legata bine.
3 ). Placinta cartofi : foi  de placinte impartite ,pus un rand pe tava si unul deasupra si intre ele umplutura de cartofi. Ca niste cartofi taranesti de post : cartofi rosii fierti in coaja zdrobiti amestecati in tava cu ceapa multa calita cu sare si mult piper. Se coace si se taie rece. Fierbinte e placinta fff buna ,rece se poate folosi ca si aperitiv pe platouri.
4). Tarta : aluat placinte cumparat : foaie dedesupt si suvite deasupra. In tarta facem : praz mult calit in care adaugam : rosii pasate , masline felii , buchetele mici de brocolli . Se coace pina se rumeneste. Am taiat ca pe pizza ,cand e rece.
5). Prajiturile de post : 3 prajituri turnate pun retetele in fotografii si link Jamilla https://jamilacuisine.ro/negresa-de-post-reteta-video/

 si salamul traditional de biscuiti cu reteta pe blog :


Imi doresc sa promovez acest "examen" cu" bufet "de post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu