Storceagul este traditional in Delta.Se face cu morun sau nisetru.Eu il prepar cu peste obisnuit,de apa dulce.
Pasii : se fierbe peste + tacam de peste impreuna cu ceapa ,morcov si alte radacinoase.Dupa fierbere ,supa se strecoara prin sita de ceai.Dupa ce s-a racit se scoate cu mareeeee rabdare pestele de pe oase .In supa strecurata pregatim ca o ciorba cu legume (eu fara cartofi pt a evita glucide si amidon ) .Se adaugă cateva rosii tocate .Cand e cam gata adaugam pestele curatat + alt peste file taiat bucatele + zeama de lamaie + verdeata dupa gustul fiecaruia (marar ,patrunjel ,telina /leustean ).Dupa ce fierbe se potriveste iar de lamaie. La masa se serveste cu smantana ,usturoi ,ardei iute si otet.
Reteta originala are morun sau nisetru si in oala se adauga la sfarsit smantana cu usturoi si galbenus ,fix ca la ciorba de burta. Noi servim separat smantana+ usturoi ,pt ca fiecare sa poata manca cum isi doreste.
Este o reteta deosebita. Merita un drum pina in Delta...
duminică, 27 mai 2018
Un fel de storceag
sâmbătă, 12 mai 2018
Musaca cu cartofi
Un rand cartofi felii condimentate + pulpa de porc tocata trasa la tigaie cu ceapa si sos de rosii cu ardei gras + alt rand de cartofi.Deasupra un amestec din lapte ,faina,oua ,sare ,piper si oregano . Deasupra cascaval ras apoi , la cuptor la foc mic o ora cel putin (depinde de cantitate ). Cu dulceata de ardei iuti e chiar ceva bun.
vineri, 11 mai 2018
Altfel de friptura
Ceafa de porc,felii condimentate facute la tava. Cand e aproape gata pe fiecare felie se adauga o felie rotunda de rosie si o felie cascaval sau mozzarella sau alta branza aromata. Se mai lasa la foc marisor pina se inmoaie un pic rosia (ca o rosie pe gratar ) .Cascavalul /branza se topeste apetisant. Se poate servi si rece ,in sandvisuri.